Hvis du falder i vandet, er en redningsvest den bedste beskyttelse. Det er faktisk et lovkrav, at der er veste om bord til alle, når du skal ud på havet. Husk at få tjekket vestene før sejlsæsonen begynder.
Krav til vesten:
- Den skal passe i størrelsen til hver enkelt om bord.
- Den skal være lukket og skridtgjorden sat fast.
- Den skal passe til dit brystmål, derfor skal du indstille den, så du
lige akkurat kan få plads til en hånd mellem kroppen og vesten.
Hvilken vest hvornår?
Du kan vælge mellem flere forskellige slags veste. Det er vigtigt, at du vælger den vest, som passer bedst til dit formål.
Svømmevest
Svømmeveste er kun egnet til personer, der kan svømme i forbindelse med jollesejlads eller kapsejlads tæt på land og med hjælp i nærheden,fra eksempelvis hjælpebåde eller træner- og følgebåde. Vesten vender ikke personen om på ryggen ved eventuel bevidstløshed. Vesten bør købes i stærke farver.
Traditionel redningsvest
En traditionel redningsvest har indbygget opdriftsmateriale i skum. Den er lavet, så personen vendes om på ryggen, selvom personen er bevidstløs. Dermed holdes luftvejene fri. Fordelen ved en traditionel redningsvest er, at den kræver mindre vedligeholdelse.
Oppustelig redningsvest
En selvoppustelig redningsvest fylder meget lidt og giver mere bevægelsesfrihed i sammenligning med en traditionel redningsvest. Den oppustelige redningsvest aktiveres, når personen falder i vandet eller trækker i den manuelle udløser. Samtidig vender den personen om på ryggen ligesom den traditionelle redningsvest.
Lys, livline og årligt tjek:
- Lys på vesten letter en eftersøgning og øger betydeligt dine
chancer for at blive fundet.
- Suppler vesten med en livline.
- Husk at efterse vesten en gang om året i særligt grad den
oppustelige.