Sejlskolen

Uanset om du er ny på havet eller erfaren skipper, er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt, inden du stikker til søs. Alle på vandet har brug for at træne og vedligeholde sejladsfærdigheder. Vi ruster dig med faglig viden om søvejsreglerne og guider dig til at få de bedste oplevelser på havet. Her på siden kan du træne din viden om vigeregler, farvandsafmærkninger, lyd- og lyssignaler, skibslys og vind- & vejrforhold. Mand over bord (MOB) er den farligste situation for sejlere i danske farvande, derfor skal du kunne MOB-manøvrer. Du kan også prøve vores sejlertest.

Farvandsafmærkninger

Farvandsafmærkninger er søens trafiklys og vejskilte. De viser, hvor du kan sejle, og hvor du bør holde dig væk.

Læs mere

Lys og lydsignaler

Nogle situationer på havet kræver, at skibe kan kommunikere med hinanden ved hjælp af lyd-og lyssignaler

Læs mere

Skibslys og signalfigurer

Først og fremmest er det vigtigt at du kender til de forskellige former for skibslys.
Samtidig er der også forskellige regler for, hvilke lys et skib skal vise - alt afhængigt af, hvor stor manøvreevne det har. Som udgangspunkt er skibe opdelt i tre kategorier - skibe med fri manøvreevne, skibe med begrænset manøvreevne og skibe uden manøvreevne.

 Læs mere

Vind og vejr

Vinden og vejret har stor betydning for en sikker sejlads. Derfor er det en fordel at sætte sig ind i, hvorfor vejret opfører sig, som det gør, og hvordan man kan forudsige det. De mest grundlæggende ting, du skal have styr på, inden du tager ud, er vinden, fronterne, skyerne, tågen og bølgerne.

Læs mere

Mand over bord, MOB

Hvad gør du, hvis der er en person, der falder over bord? Hvordan holder du på varmen i kroppen, hvis det er dig, der er faldet i vandet, og hvordan hjælper du bedst en, der er kuldeskadet.

Læs mere

Vigeregler

Vigereglerne regulerer færdslen på vandet og forebygger, at skibe støder sammen. Der er en del forskellige vigeregler, og det er vigtigt, at du kender dem alle. 

Læs mere